22 Mart 2014 Cumartesi

Ayva recelli kek

Bugun leylekler de geldi ve bahar nihayet gelmis oldu! Leylek surusunu havada gordum, cok gezmeli bir sene mi olacak acaba?

Baharla beraber yeni projeler de hiz kazaniyor. Cok yakinda, cok guzel degisikliklerle karsinizda olacak bu blog. Simdilik beklemede kalin. Bu sure icinde ola ki yazilar aksayacak olursa, yani haftada bir yazi yayinlayamazsam, onceki 80 yazidan birine tekrar bakabilirsiniz.

Bahar geldi ama "Mart kapidan baktirir, kazma kurek yaktirir" derler. Kis gunlerini animsatan soguklarda sicacik bir kek ve cayla icinizi isitmak isterseniz, bu ayva recelli keki tavsiye ederim.

Bu yazilari begeniyorsaniz, ve yeniliklerden ve gelismelerden haberdar olmak istiyorsaniz, Vegan Yemekler'in haftalik bultenine bedava uye olun.




Ayva recelli kek

Malzemeler:
1,5 bardak ayva receli
1,5 poset karbonat
Birkac damla taze sikilmis limon suyu
1,5 bardak su
1 bardak seker
½ bardak sivi yag
1 cay kasigi tarcin
1 bardak ceviz (kucuk parcalar halinde)
2,5-3 bardak un (gerekirse biraz daha)

Yapilisi:
Once genis bir karistirma kasesine ayva recelini koyun. Karbonata limon suyunu ekleyip recelin icine karistirin. Soyle bir karissa yeterli, bu adimi uzatmayin ki karbonatin yarattigi kabarciklar kacmasin. Bunun uzerine suyu, sekeri, sivi yagi, tarcini ve cevizi ekleyip yine soyle bir karistirin. 2 bardak un ekleyip karistirin, uzerine azar azar ekleyerek yarim bardak kadar daha ekleyin. Recelin katiligina-siviligina gore un miktari degiskenlik gosterecek. Kek hamuru elde edinceye kadar un eklemeye devam edin, takriben yarim bardak kadar daha eklemeniz gerekebilir (eger oldukca sivi bir ayva receli kullaniyorsaniz). 190 oC’ye ayarlanip en az 10 dakika isitilmis firinda guzel kokular evi doldurmaya baslayincaya kadar pisirin (takriben 45 dakika). Bu noktada kurdan testi yapin: Keke batirdiginiz kurdan temiz cikiyorsa kekiniz pismistir. Tam bir seker bombasi istiyorsaniz, kekinizi pudra sekeriyle susleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

Not: Benim kullandigim recel ev yapimi bir recel ve seker miktari oldukca dusuk. O yuzden tarifte 1 bardak seker de var. Sizin receliniz cok tatliysa ve/veya cok sekerli kek sevmiyorsaniz seker miktarini azaltmanizi tavsiye ederim.
  
Not: Haftalik bultene uye olmak icin buraya tiklayabilirsiniz.

1 yorum: